Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Διάλεξη/εισήγηση του Θ. Ταμβάκου στα 'ΣΥΝΘΕΡΜΕΙΑ 2012', 20.4.2012


Στο πλαίσιο των 'ΣΥΝΘΕΡΜΕΙΩΝ 2012' και στις 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης διάλεξη/εισήγηση του Θωμά Ταμβάκου στα  με θέμα: “Η φωνογραφική παρουσία με προσωπικά ηχογραφήματα των ελληνικής καταγωγής μουσουργών της διασποράς, από το 1950 και εντεύθεν” (“Η αθέατη πλευρά της πέραν των συνόρων δισκογραφίας λόγιας μουσικής”). Πρόκειται για αναφορά στα πορίσματα μέρους του ερευνητικού έργου στο ‘Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου’ για τους (130 από τους 1605) ελληνικής καταγωγής μουσουργούς της διασποράς οι οποίοι έχουν ηχογραφήματα με δικά τους έργα, από τον Φραγκίσκο Λεονταρίτη και εντεύθεν. Η διάλεξη διανθίσθηκε με τη χρήση σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού και την με την προβολή διαφανειών. Ήταν η εναρκτήρια εισήγηση του φετεινού θεσμού. 
Εκ παραλλήλου λειτούργησε δειγματοληπτική έκθεση υλικού (εξώφυλλα φωνογραφημάτων) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης (περισσότερα στον ιστότοπο: http://www.bibliothermi.blogspot.com/2012/04/synthermia-contermorary-music-festival.html).

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ