Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Παρουσίαση ηχογραφήματος με έργα Γ.Α. Παπαϊωάννου στον ΙΑΝΟ (10.5.2014, 21:30)



Πρόκειται για μία παραγωγή που έχει στόχο να αναδείξει τη μουσική του Γιάννη Α. Παπαϊωάννου (1910-1989) στο διεθνές και στο ελληνικό κοινό. Σε όλη του τη δημιουργική πορεία ο Παπαϊωάννου δεν σταμάτησε να αφουγκράζεται τις αισθητικές μουσικές αναζητήσεις: από τη δημιουργία ελληνικής εθνικής μουσικής έως και τα μεταπολεμικά μοντερνιστικά κινήματα. Στο CD η μουσική του παρουσιάζεται όχι ακολουθώντας μία ιστορική γραμμική τυπολατρία, αλλά ως ένας ιδεατός, σημερινός, διάλογος των διαφόρων στυλιστικών και αισθητικών φάσεων της καλλιτεχνικής προσωπικότητάς του.

Στο CD συμμετέχουν η Μυρτώ Παπαθανασίου (σοπράνο), ο Κωστής Θέος (τσέλο), το DissonArt ensemble υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, ο Γιάννης Ανισέγκος (φλάουτο), η Ήβη Παπαθανασίου (τσέλο), ο Γραμμένος Χαλκιάς (κλαρινέτο), ο Αλέξης Θεοφυλάκτου (βιολί) και ο Κώστας Χάρδας (πιάνο).

Στην παρουσίαση μίλησαν για τον συνθέτη και το CD οι:
Θεόδωρος Αντωνίου, συνθέτης/μαέστρος/καθηγητής του Boston University/πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών,
Θωμάς Ταμβάκος, μουσικογράφος/κριτικός/ερευνητής, δημιουργός/κάτοχος του 'Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου',
Γιώργος Φλωράκης, Ραδιοφωνικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα

Η παρουσίαση περιελάμβανε εκτέλεση έργων του Παπαϊωάννου από τους Ήβη Παπαθανασίου(τσέλο), Απόλλωνα  Γραμματικόπουλο (βιολί), Κωστή Θέο (τσέλο) και Κώστα Χάρδα (πιάνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ