Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Παρουσίαση ηχογραφήματος με έργα Γ.Α. Παπαϊωάννου στον ΙΑΝΟ (10.5.2014, 21:30)



Πρόκειται για μία παραγωγή που έχει στόχο να αναδείξει τη μουσική του Γιάννη Α. Παπαϊωάννου (1910-1989) στο διεθνές και στο ελληνικό κοινό. Σε όλη του τη δημιουργική πορεία ο Παπαϊωάννου δεν σταμάτησε να αφουγκράζεται τις αισθητικές μουσικές αναζητήσεις: από τη δημιουργία ελληνικής εθνικής μουσικής έως και τα μεταπολεμικά μοντερνιστικά κινήματα. Στο CD η μουσική του παρουσιάζεται όχι ακολουθώντας μία ιστορική γραμμική τυπολατρία, αλλά ως ένας ιδεατός, σημερινός, διάλογος των διαφόρων στυλιστικών και αισθητικών φάσεων της καλλιτεχνικής προσωπικότητάς του.

Στο CD συμμετέχουν η Μυρτώ Παπαθανασίου (σοπράνο), ο Κωστής Θέος (τσέλο), το DissonArt ensemble υπό τη διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, ο Γιάννης Ανισέγκος (φλάουτο), η Ήβη Παπαθανασίου (τσέλο), ο Γραμμένος Χαλκιάς (κλαρινέτο), ο Αλέξης Θεοφυλάκτου (βιολί) και ο Κώστας Χάρδας (πιάνο).

Στην παρουσίαση μίλησαν για τον συνθέτη και το CD οι:
Θεόδωρος Αντωνίου, συνθέτης/μαέστρος/καθηγητής του Boston University/πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών,
Θωμάς Ταμβάκος, μουσικογράφος/κριτικός/ερευνητής, δημιουργός/κάτοχος του 'Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου',
Γιώργος Φλωράκης, Ραδιοφωνικός παραγωγός στο Τρίτο Πρόγραμμα

Η παρουσίαση περιελάμβανε εκτέλεση έργων του Παπαϊωάννου από τους Ήβη Παπαθανασίου(τσέλο), Απόλλωνα  Γραμματικόπουλο (βιολί), Κωστή Θέο (τσέλο) και Κώστα Χάρδα (πιάνο).

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ