Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Παρουσίαση ηχογραφημάτων "ΑLEPH" και "ΒΕΤΗ" της Ιβόνα Γκλίνκα (AN ART Artistry, 14.1.2017


Το Σάββατο 14 Ιανουρίου 2017 παρουσιάστηκαν στο AN ART Artistry (Μονής Αστερίου 4, Πλάκα) τα δύο ηχογραφήματα ALEPH και BETH της Ιβόνα Γκλίνκα που εκδόδηκαν από την πολωνική εταιρεία SARTON σε συνεργασία με τη Phasma Music. 
Ομιλητές ήσαν οι: Μιχάλης Τραυλός, Θωμάς Ταμβάκος, Δημήτρης Ανούσης και Θανάσης Ζέρβας. Δεν μπόρεσε να έρθει λόγω προβλήματος υγείας ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος και η ομιλία του διαβάστηκε από τον Θ. Ταμβάκο. 
Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με έργα διάρκειας 1' από την επόμενη φωνογραφική έκδοση της Ι. Γκλίνκα με έργα Ελλήνων συνθετών για φλάουτο διάρκειας 1'. Το πρόγραμμα έκλεισε με δύο αποσπάσματα από το ALEPH των Α. Καραστάθη και Χ. Πλατάνου.
Ο ψηφιακός δίσκος ALEPH περιλαμβάνει 16 συνθέσεις επτά ελλήνων συνθετών, οι οποίες φωνογραφούνται για πρώτη φορά Τα εννέα από αυτά τα έργα είναι για για φλάουτο και πιάνο και τα υπόλοιπα επτά για σόλο φλάουτο. Ερμηνεύουν δύο κορυφαίες σολίστ, με ειδίκευση στη σύγχρονη μουσική: η Ιβόνα Γκλίνκα, φλάουτο και η Βίκυ Στυλιανού, πιάνο. Ο ψηφιακός δίσκος ηχογραφήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 και αποτελεί μία καταγραφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής φιλολογίας του φλάουτου. Ο ψηφιακός δίσκος BETH περιέχει 11 έργα για σόλο φλάουτο ισάριθμων Ελλήνων συνθετών με την Ιβόνα Γκλίνκα στο φλάουτο. Ηχογραφήθηκε τον Μάρτιο του 2016.
Τα περισσότερα έργα γράφτηκαν την τριετία 2012-15 και αφιερωμένα στην Ιβόνα Γκλίνκα. Η ελληνική μουσική δημιουργία για φλάουτο στην περίοδο 1958-2008 είναι το
θέμα της διδακτορικής διατριβής της.
H ομιλία του Θ. Ταμβάκου εδώ:  
http://panagiotisandriopoulos.blogspot.gr/2017/01/cds-aleph-beth.html

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ