Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: “Η συμβολή του Θωμά Ταμβάκου στη διάσωση και διάχυση ανεξερεύνητων πλευρών της Ελληνικής μουσικής δημιουργίας” (ΤΜΣ/ΑΠΘ, Θέρμη, 23 Μαίου)



Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: “Η συμβολή του Θωμά Ταμβάκου στη διάσωση και διάχυση ανεξερεύνητων πλευρών της Ελληνικής μουσικής δημιουργίας”, την Τρίτη 23 Μαΐου 2017, ώρα 15.00-21.00, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. στη Θέρμη, για να τιμήσει την πολυετή συνεισφορά του μουσικογράφου, κριτικού και ερευνητή Θωμά Ταμβάκου στο πεδίο της καταγραφής, διάδοσης και συλλογής της έντεχνης ελληνικής μουσικής δημιουργίας.
Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας (ώρα 15.00, αίθουσα 8 Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.), ο κ. Ταμβάκος θα δώσει διάλεξη στους φοιτητές του μαθήματος “Νεοελληνική Μουσική (Γενική Ιστορική Επισκόπηση)”, σε συνεργασία με τον διδάσκοντα και επίκουρο καθηγητή του Τ.Μ.Σ. Γιώργο Σακαλλιέρο, για τη δράση και τη συλλογή του "Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου” (Α.Ε.Μ.Θ.Τ.). Θα ακουλουθήσει συζήτηση και, εν συνεχεία, συναυλία με έργα νεοελλήνων συνθετών, από φοιτητές του Τ.Μ.Σ.-Α.Π.Θ.
Στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας (ώρα 18.30, Φουαγιέ Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ.), έπειτα από τον Χαιρετισμό από την Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, κ. Εύη Νίκα-Σαμψών, θα ακολουθήσουν ομιλίες από τους Γιώργο Σακαλλιέρο, «Οι πρωτεργάτες της έρευνας για τη νεοελληνική μουσική και η ιδιαίτερη θέση του Θωμά Ταμβάκου» και Θανάση Τρικούπη, «Ανιχνεύοντας τις πηγές και τα αρχεία της νεοελληνικής μουσικής δημιουργίας», και, εν συνεχεία, θα γίνει επίδοση τιμητικής πλακέτας στον κ. Θωμά Ταμβάκο από την Πρόεδρο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, κ. Εύη Νίκα-Σαμψών, και αντιφώνηση του τιμωμένου, με θέμα «Η δημιουργία του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου (Α.Ε.Μ.Θ.Τ.) και το ερευνητικό έργο του».
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ημερίδας θα ξεκινήσει στις 20.00 με τους:  Ματίνα Γεροθανάση (σοπράνο) και Θανάση Τρικούπη (πιάνο), σε έργα Μάτσα, Σαμάρα, Λαμπίρη, Γρ. Κωνσταντινίδη, Νεζερίτη, Ανδρώνη και Ριάδη, ενώ τη βραδιά θα κλείσει το Χορωδιακό Εργαστήρι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού.

http://www.mus.auth.gr/cms/?q=node/3348
http://www.tar.gr/content/content.php?id=5427

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ