Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018



Ο Σύλλογος Φίλων της Κιθάρας "Δημήτρης Φάμπας" και το Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου παρουσίασαν την συναυλία "ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ της ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΜΠΑΣ" με έργα για κιθάρα των: Σοφοκλή Παπά (διασκευές των έργων "Serenata Espaniola" του Jose Ferrer  & "El Mestre" του Miguel Llobet), Γιώργου (Χόρχε) Τσιλίκα ("Espiral"), Μiguel Abloniz (Μιχάλη Αυλωνίτη) ("Recuerdo Pampeano"), Αlexander Lagoya (Αλέξανδρου Χατζηϊωάννου) ("Etude n.4 & "Reverie" [A Ida Presti]), Κώστα Πρωάκη ("Romanza" & "Cancion") και Τζιλμπέρ Μπιμπεριάν ("Ελληνική Σουίτα"). Επίσης έργα των: Μάρκου Σοφιανόπουλου ("AU" για φλάουτο και κιθάρα) και Δημήτρη Νικολάου (Δύο χοροί από το "La Belle et la bete" op.267 για μαντολίνο και κιθάρα). 
Τα έργα ερμηνεύθηκαν σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση. Ερμήνευσαν οι κιθαρίστες: Εύα Φάμπα, Μαρία Αναγνωστοπούλου, , Νίκος Αθανασάκης, Γιώργος Βλαγκούλης, Τέλης Γιαννακούρος, Αγγελος Αγκυρανόπουλος, Θανάσης Γεωργιάδης, Αναστασία Σπηλιοπούλου, Λυδία Μάνου, η μαντολινίστα Μαρία Αναγνωστοπούλου και η φλαουτίστα Αμαλία Κουντούρη.
Επίσης ο κιθαρίστας Βαγγέλης Σταθόπουλος ερμήνευσε τα μέρη Βourre και Allemande από την "Σουίτα σε παλιά φόρμα" και τον Ελληνικό χορό "Σούστα" για κιθάρα του Δημήτρη Φάμπα.
Την συναυλία προλόγισε ο Θωμάς Ταμβάκος.

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ