Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

περιοδικό 'ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚέΩΝ ΠόΛΙΣ', τεύχος 54






Κυκλοφορεί το τ.54 του τριμηνιαίου περιοδικού ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΠΟΛΙΣ με άρθρο (το 11ο της σειράς "Μουσικές προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης") του Θ. Ταμβάκου για τον Θεσσαλονικέα αρχιμουσικό, μουσουργό, μουσικοπαιδαγωγό και διευθυντή χορωδιών Σώτο Βασιλειάδη (1905-1990) με αφορμή τη συμπλήρωση 110 ετών από τη γέννησή του. Στην πλούσια ύλη του υπάρχουν επίσης κείμενα για την ιστορία, τη λογοτεχνία, το θέατρο, τα εικαστικά, τη φωτογραφία. Στο τεύχος υπάρχουν επίσης αφιέρωμα στον "ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" και άρθρο τον σκηνοθέτη του "Αγαπητικού της Βοσκοπούλας" και των "Απάχηδων των Αθηνών" Ηλία Παρασκευά. 
Το περιοδικό εκδίδεται από την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος η οποία μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ως στόχο έχει να διαμορφώσει μια πλατφόρμα διαλόγου
και προβληματισμού για τον πολιτισμό της καθημερινότητας και την ποιότητα ζωής στην Θεσσαλονίκη και τον ευρύτερο χώρο της.
 
Issue 54 of magazine 'THESSALONIKeON PoLIS' has been issued with article written by Th. Tamvakos for conductor, composer and teacher Sotos Vasileiadis (11905-1990) due to 110 years of his birth.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Απονομή τιμητικού βραβείου στον Θ. Ταμβάκο από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. (23 Μαίου 2017)

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίμησε τον μουσικογράφο-κριτικό-ερευνητή Θωμά Ταμβάκο,  με Επιστ...

ΜΟΥΣΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ